Doporučujeme

Zde jsou odkazy na seznamy Duší a hvězd.

Praktický život

Gynekologové – katoličtí a křesťanům přátelští gynekologové

Kultura a vzdělávání

Filmy – filmy doporučené ke zhlédnutí

Knihy – knihy doporučené k přečtení

Přednášky – česko- a slovensko- jazyčné hodnotné přednášky dostupné na internetu

Velcí muži – osudy hodné přednostního zapamatování

Velké ženy – osudy hodné přednostního zapamatování

21 Responses to Doporučujeme

  1. Maftík píše:

    http://www.csfd.cz/uzivatel/25189-aidan/

    Tento uživatel CSFD má na svém profilu zajimavé odkazy k tématice křesťanství a filmy, tak kdyby se chtěl někdo podívat …

  2. miroslav krabec píše:

    Vidění svaté Brigity Švédské v překladu Tomáše ze Štítného
    Ed. Pavlína Rychterová
    (= Sbírka pramenů k náboženským dějinám 2)
    Praha : Filosofia 2009
    436 stran, ISBN: 978-80-7007-294-3

  3. Karel Karel píše:

    Doporučuji:
    Knihy P. Marka Orko Váchy. Perfektní. V katolické církvi ještě nic tak precizního nevyšlo. Budete moci každou knihu číst několikrát a stále budete objevovat nové věci. Vřele doporučuji.

    • cinicius píše:

      Přiznám se, že jsem žádnou knihu otce Váchy nečetl, pouze články. A je pravda, že je co objevovat, při každém dalším přečtení člověk objevuje nové a nové nehoráznosti a bludy… Takže je mi líto, ale doporučit ho nemohu…

    • Katka píše:

      Vřele doporučuji Bibli,nic pravdivějšího a dokonalejšího jsem zatím nikde nenašla..

  4. pius 12 píše:

    Ty Cinicie, neděláš náhodou na těchto stránkách censora – Nihil obstat podle tmářů? Nic jsi od Váchy nečetl, ale víš, že jsou to nové a nové nehoráznosti a bludy. Běž se vycpat nebo namočit do lihu a pak ať tě vystaví v muzeu tradicionalistů.

    • cinicius píše:

      Drahý bratře, pokud si znovu přečteš můj příspěvek, na který reaguješ, zjistíš, že jsem od něj něco četl… Konkrétně několik obsahově velmi smutných článků. Taky jsem ho slyšel přednášet a několikrát viděl v televizi. A byly chvíle, kdy jsem se opravdu styděl za to, že je naše Církev schopna vyprodukovat kněze, který je schopen říci/napsat to, co jsem četl nebo slyšel.

      Takže se obávám, že Tvůj příspěvek je totálně pomýlený. Vím velmi dobře, proč říkám ne. Mimochodem – jako vydavatel a šéfredaktor mám nejen právo, ale i povinnost provádět základní cenzuru všeho, co se tu objeví.

      • Karel píše:

        Také jsem zmiňovaného otce slyšel a viděl, a byl jsem naopak naplněn radostí, že konečně jsou takoví kněží, kteří se za každým druhým slovem neohánějí peklem zavržením a podobnými, z barokní doby pocházejícími, frázemi, a víru a Boha
        sdělují jazykem srozumitelným. Díky Bohu za něj a takové podobné. A Vás nechápu, když to zde občas namátkově pročítám tak mám dojem že se snažíte z nějakého nepochopitelného důvodu rozvrátit co ještě drží pohromadě,

        • Petra Bézová píše:

          A co podle Vás vlastně drží pohromadě? Jaký je Bůh nám zjevil Ježíš Kristus, On je naším učitelem a není nkdo, kdo byl schopen podat lepší obraz Boha, než On. Pokud lidé dnes nechtějí slyšet o pekle, neznamená to, že neexistuje. Boha a víru v něho nelze měnit podle lidské potřeby. Otec Vácha je jistě dobrý biolog, ale mizerný kněz a ještě horší vůdce duší. Má vést lidi ke spáse ve víře v Ježíše Krista a ne k vnitřní evoluci.

        • nino píše:

          Karel, peklo, viera a Boh su realitou, tak ako v baroku, tak v stredoveku, staroveku, ba i dnes.

    • nino píše:

      neviem, ja som si napisal cele meno toho knaza do google obrazkov, a vyhodilo my mnozstvo fotiek v kravate, a podobnom obleceni? Je to ten pan, o ktorom pises?
      Myslim, ze ak ano, ze to mi aj dost staci, aby som si urobil obrazok…

    • Matouš píše:

      Vácha je bludař, evolucionista a nepřítel Krista. Nic z toho co napsal nestojí za přečtení!!!

  5. Karel píše:

    Zdaleka tomu tak asi nerozumím jako vy, ale jen toto. Zmiňovaný otec peklo nepopírá, slyšel jsem od něho jasně vymezenou vinu hříchu, a podstatnější vidím to, že nevidí Boha jen v kostele, ale ve všem, možná proto, že je dobrý biolog, a ten Bůh tam opravdu je, on posunul jeho chápání i na věci velmi obyčejné. Jeho chápání nemění podle lidské potřeby, ale naopak rozšiřuje jeho chápání. A tvrdit, že je mizerný kněz, to předpokládá velkou odvahu a vůdce duší, ? možná přivedl k Bohu víc duší, než fundamentický, přísný zapšklý (pokud takoví jsou), kněz. :-))

    • cinicius píše:

      Kněz, který veřejně zpochybňuje zásadní a závazné teze katolické morálky a i jiných oblastí závazného Magisteria, své ovečky směřuje spíše do pekla než k Bohu. To nemůžete nijak okecat.

      http://www.katopedia.cz/index.php?title=Marek_V%C3%A1cha

      • Karel píše:

        Nevím co zpochybňuje a jestli to dělá dokonce veřejně, domnívám se, že pokud by toto dělal, dávno by už knězem asi nebyl. Pokud byl vysvěcen byl obdařen dary Ducha sv. a určitě jedná v souladu se vším co se k „věření předkládá“. A když už jste zabrousil k těm závažným věcem, kdysi v náboženství nám říkali, kdo ubližuje knězi, ubližuje samotnému Bohu, není to co o něm takto hlásáte jistý druh ubližování? Z tohoto tradicialismu se mi vtírá ono biblické: vy farizeové nakládáte na lidi břemena a sami se jich nechcete dotknout ani prstem. 😦

        • cinicius píše:

          Opravdu si nemyslím, že mu ubližuji. A není mojí vinou, že mu biskupové tolerují veřejné útoky (nebo Vám připadá vystupování v médiích jako neveřejná činnost?) proti závaznému učení Magisteria. To, že je někdo vysvěcen, bohužel vůbec není zárukou věrnosti ve víře. Nevím, odkud berete pocit, že je tomu naopak…

          • Karel píše:

            Zde vůbec nejde o pocity, ale o skutečnosti, rozhodně je pro mě větší autoritou vysvěcený kněz, biskup, papež, laik, který si myslí, pokud má jiný názor, že jedině jeho je správný….končím tyto diskuse jsou ztráta času, jak vidím,pro nás oba…:-)))))

          • cinicius píše:

            Jenže tady jde o případ, kdy laik upozorňuje, že Váš skvělý kněz veřejně hlásá něco, co je opak toho, co závazně učí Církev – mimo jiné ústy papeže…

        • nino píše:

          Podstatou farizejov bolo, ze Bozie prikazy nahradzali ludskymi z vlastnej tvorby, co mi skor pripomina pokrokovych knazov, co Zjavenie dnes casto nahradzaju ludskymi konstruktmi a ideami (ako je liberalizmus, atd).

    • Petra Bézová píše:

      Otázkou je, co si představujete pod pojmem přivést k Bohu. Že bůh je v přírodě nemá problém uznat většinou ani ateista, který musí něco zbožšťovat a příroda se sama nabízí, neboť nás obklopuje. A že je to špatné, snad víte z Písma, víte, jak dopadli Izraelité, když se klaněli zlatému teleti. Naopak uznat že Bůh se zjevil v Ježíši Kristu a že je Pravda, která nás chce vyvést z našich omylů, spasit nás, k tomu je zapotřebí Ducha svatého a pokory. Když dnes kněží nejsou napomínáni svými představenými a vedeni ke správnému kněžství, stávají se z nich kněží polovičatí a více méně animisté, kteří vidí boha všude a ve všem. Ale Bůh je jen jeden a zjevuje se v Církvi, kterou má vést Ježíš. Kéž by se opět stal On tou nejdůležitější osobou, které je všechno podřízeno. Falešné proroky nepotřebujeme.

Napsat komentář