Planned Parenthood porušovalo zákony státu Alabama

Úřady státu Alabama konstatovaly, že interrupční klinika Planned Parenthood v Birminghamu porušovala zákony tím, že nelegálně umožňovala nezletilým dívkám podstupovat interrupci bez vědomí a souhlasu rodičů. Zároveň pracovníci kliniky neplnili povinnost hlásit úřadům podezření na sexuální zneužívání nezletilých.

Klinika nyní pracuje v ročním podmínečném režimu a do příštího týdne musí předložit plán, jak pro příště podobnému porušování zákonů zamezit. Uvalení podmínky na kliniku Planned Parenthood je dalším obrovským vítězstvím pro pro-life organizaci Live Action, jejíž video pořízené skrytou kamerou stálo na počátku celého vyšetřování.

2 Responses to Planned Parenthood porušovalo zákony státu Alabama

  1. cinicius píše:

    AP: Birmingham abortion clinic put on probation

    http://www.mercurynews.com/breaking-news/ci_14373272

  2. […] Planned Parethood utrpělo další těžkou ránu, když úřady státu Alabama dospěly k závěru, že jeho klinika v Birminghamu v rozporu se zákony nehlásila podezření na sexuální zneužívání nezletilých a že prováděla nelegální potraty u nezletilých děvčat, když opakovaně ignorovala zákon, podle něhož lze zákrok provést pouze s vědomím a souhlasem zákonného zástupce. Podrobnosti ZDE. […]

Napsat komentář