Šéfové diplomacie EU se neshodli ani na deklaratorní podpoře křesťanů

Šéfové diplomacie zemí EU se neshodli na deklaraci odsuzující rostoucí pronásledování křesťanů. 15 zemí EU se vyslovilo za explicitní prohlášení na obranu křesťanů ve světě, proti se ale postavily Lucembursko, Portugalsko, Španělsko a Irsko. Italský ministr zahraničí Franco Frattini ohodnotil toto selhání jako projev extrémního laicismu, který kazí jméno Evropy, a označil dnešek za černý den EU. Více ZDE.

Čtenářům při této příležitosti připomínám, že do 31. března sbíráme podpisy pod Petici na podporu pronásledovaných křesťanů. K dnešku jich registrujeme 2115.

Ignác Pospíšil

K diskusím níže:

Duše a hvězdy poskytují na svých stránkách prostor k pokud možno svobodné a otevřené diskusi nad články a příspěvky, které čtenářům předkládají. Nemohou ovšem ručit za správnost diskusních příspěvků, které také pochopitelně nemusí vyjadřovat názory redakce. Off topic příspěvky a příspěvky obsahující nemístné vulgarity nebo urážky budou mazány, nicméně berte na vědomí, že diskuse má takový objem, že správci ji často nestíhají pročíst celou.

5 Responses to Šéfové diplomacie EU se neshodli ani na deklaratorní podpoře křesťanů

  1. Ale, to je překvápko! Kdo by to řekl!?

    Jen jestli to není nějaká pomluva. Mám stále u sebe příručku vydanou našimi biskupy „Brány EU otevřeny“, která líčí poněkud jiný obraz EU, než se nám snaží Duše a hvězdy vnutit.

    Já věřím ČBK a stoupenci EU Janu Pavlu II.

  2. brontochundelka píše:

    Zajímalo by mě, o co zástěrkám jde. Jako jasně, že křesťany nepotřebují, tak je nechají vyhladit. Ale jak si pak sami poradí s mohamedány? Jakou byde mít duchovně zplanělá masa vykořeněných gójů bez národního a náboženského povědomí motivaci pro boj proti islámu?

    • Papo píše:

      Tak vzhledem k tomu, že vycházejí kalendáře EU bez křesťanských svátků (za to se člověk dozví svátek kde jakého jiného falešného kultu) a ani dotisk není s křesťanskými svátky, ale národními svátky (ještě, že se čsto kryjí), tak si myslím, že EU je to jedno kdo nebo co tu bude, hlavně, když to nebude křesťanství..

  3. Hamish píše:

    Smutné.
    Henri je generál bez vojska.

Napsat komentář