Kdo je to (2) – odpovědi

Zdravím čtenáře a vážené soutěžící a přináším výsledky druhého kola naší soutěže. Tentokráte zaslalo své odpovědi 6 soutěžících, všichni alespoň částečně správné. Nový stav na čele soutěže: pan Hoffmann 3 body, pan Kučera 2 body a pan Šebera 1,75 bodu. Třetí kolo můžete očekávat příští sobotu.

Správné odpovědi:

Na obraze od španělského malíře Diega Velázqueze (1599-1660) je Korunovace Panny Marie, zúčastněné osoby jsou Otec, Syn, Duch Svatý (ten poslední coby holubice) a Panna Maria.

Druhá byla v soutěži fotografie bl. Miguela Augustina Pro-Juaréze (1891-1927, stačilo i Miguel Pro či Michal Pro), mexického jezuitského kněze a mučedníka, pořízená během jeho zavraždění/popravy. Autorem byl státní fotograf, jehož jméno mi není známo.

Ignác Pospíšil

K diskusím níže:

Duše a hvězdy poskytují na svých stránkách prostor k pokud možno svobodné a otevřené diskusi nad články a příspěvky, které čtenářům předkládají. Nemohou ovšem ručit za správnost diskuzních příspěvků, které také pochopitelně nemusí vyjadřovat názory redakce. Off topic příspěvky a příspěvky obsahující nemístné vulgarity nebo urážky budou mazány.

Napsat komentář