Varující referendum

Ve Švýcarsku proběhlo referendum o tom, zda by neměli být zřízeni tzv. zvířecí právníci, kteří by zastupovali týraná (resp. „týraná“) zvířata před soudem, protože podle zelených radikálů prosté zákony na ochranu jejich práv nestačí.

Ta blbost pochopitelně neprošla, přesto je výsledek varující: v referendu, kterého se zúčastnilo cca 45 % obyvatel, byl výsledek zamítnut v poměru 70,5:29,5. Jinými slovy: téměř třetina hlasujících té blbosti řekla ano. Lidstvo hloupne a ztrácí soudnost stále rychleji…

Více informací např. ZDE.

Ignác Pospíšil

3 Responses to Varující referendum

  1. thelots píše:

    Opravdu ohromná blbost. Máte snad podobný názor jako jistý lidovecký politik, že zvíře je věcí a věcí zůstane ?

    • cinicius píše:

      Cyril Svoboda měl na mysli, že podle zákona je zvíře věc. To nepovažuji za optimální – u obratlovců bych nepochybně byl minimálně pro to, aby šlo o věc zvláštního charakteru, „něco více, než prostá věc“. Nicméně zvířecí právník je evidentní kravina a naprostá ztráta soudnosti. Zákony proti týrání zvířat musí stačit.

    • cinicius píše:

      Mimochodem, v kantonu Zurych už jednoho zvířecího advokáta mají. Jeho „majstrštik“ je zastupování štiky ve sporu s rybářem, kde hájil stanovisko, že se rybář dopustil týrání zvířat, protože ji tahal z vody 10 minut, zatímco správné by dle dotyčného bylo ji po minutě odříznout a nechat jít (s ponechaným háčkem v hubě by podle něj asi netrpěla). Svůj spor samozřejmě prohrál. Asi tak.

Napsat komentář