Kdo je to? (3) – výsledky

Zdravím čtenáře a vážené soutěžící a přináším výsledky třetího kola naší soutěže. Tentokráte zaslal odpověď pouze jeden soutěžící, pan Kučera, který získal oba dva body i půbodový bonus navíc k první otázce. Nový stav na čele soutěže: pan Kučera 4,5 bodu, pan Hoffmann 3 body a pan Šebera 1,75 bodu. Čtvrté kolo můžete očekávat příští sobotu, tj. 4. 12. 2010.

Správné odpovědi:

První byla v soutěži relativně známá fotografie Eugeniusza Lokajského, pořízená 13. srpna 1944 ve Varšavě během varšavského povstání. Polní kaplan Zemské armády kpt. Wiktor Potrzebski na ní oddává příslušníky praporu Kiliński, kadeta Bolesława Biegu a zdravotnici Alicju Treutler. Minimálně děj (svatba) by měl být jasně poznatelný, těžko přehlédnutelná je i bíločervená páska označující příslušnost k povstalé Zemské armádě, kterou má kněz na rukávu.

Jako druhý byl předložen obraz, na němž je sv. John kardinál Fisher (+ 1535), biskup a mučedník, jedna z obětí Jindřicha VIII. Tudora.

Ignác Pospíšil

K diskusím níže:

Duše a hvězdy poskytují na svých stránkách prostor k pokud možno svobodné a otevřené diskusi nad články a příspěvky, které čtenářům předkládají. Nemohou ovšem ručit za správnost diskuzních příspěvků, které také pochopitelně nemusí vyjadřovat názory redakce. Off topic příspěvky a příspěvky obsahující nemístné vulgarity nebo urážky budou mazány.

1 Responses to Kdo je to? (3) – výsledky

Napsat komentář