Nesnáze dialogu v uzamčené Halíkově „laboratoři“

Spor Tomáše Halíka s Tomášem Hříbkem (na který ZDE upozornil pan Stodola) je tématem dvou dobrých příspěvků. Doporučujeme:

1. Nesnáze dialogu (Radio Vatikán, autor P. Milan Glaser SJ)

2. Uzamčená Halíkova „laboratoř“ (LN, autor Michal Semín)

Ignác Pospíšil

K diskusím níže:

Duše a hvězdy poskytují na svých stránkách prostor k pokud možno svobodné a otevřené diskusi nad články a příspěvky, které čtenářům předkládají. Nemohou ovšem ručit za správnost diskuzních příspěvků, které také pochopitelně nemusí vyjadřovat názory redakce. Příspěvky obsahující nemístné vulgarity nebo urážky budou mazány.

4 Responses to Nesnáze dialogu v uzamčené Halíkově „laboratoři“

  1. Václav píše:

    Rád bych touto cestou poděkoval panu Semínovi. Jeho přístup v tomhle článku mi připadá věcný a poctivý a jsem rád že přes jisté názorové rozdíly s monsignorem Halíkem na prvním místě uvádí to že ho nepodezírá z ateismu.
    Podle mého názoru má ale slovo fundamentalista mnohem širší význam a rozhodně ne jenom pejorativní. Může být i neutrální nebo dokonce čestný. Člověk který staví na NĚJAKÝCH základech a drží se jich. Media takhle někdy hanlivě označují každého kdo má nějakou víru za kterou si stojí nebo dokonce jenom názor a tváří se že je to špatně. Nenechme se tím zmást.

  2. VlaM píše:

    „Podle zdravého selského rozumu je totiž skutečnost opravdu více než možnost.“
    Dobrá věta. Podle této logiky by byl opravdu „potenciální člověk“ méně než „reálný člověk“, jak pravily mexické soudy.

    • jjstodola píše:

      Podle této logiky, která je zcela správná, je potenciální člověk méně než reálný člověk. V tom se mexické úřady nemýlily. Problém je, že embryo není potenciální člověk – něco, co člověkem není, ale může být -, ale člověk reálný. V tom se mexické úřady mýlily nebo spíš v tom zcela nepokrytě lhaly.

Napsat komentář